Cine'a tras in noi 16-22? cine'a tras in noi dupa 22?
     media: 5.00 din 2 voturi

19.12.06
12:15
O data pe an ne amintim de revolutie, ne amintim de cei care'au murit, ne intristam, ne bucuram, avem multe stari sufletesti.
Io cred c'ar trebui sa ne amintim de fiecare data cand iesim pe strada, de fiecare data cand mancam carne, de fiecare data cand respiram aerul libertatii.
Uitam repede, ne uitam eroii, si'i acoperim cu indiferentza noasta exacerbata. Probabil asta nu e viatza pe care si'o doreau cei care au iesit in strada acum 17 ani. Dar oricum e mai bine ca atunci, si io unu le sunt profund recunoscator.
Au fost niste zile groaznice. Imi amintesc ca eram copil, si ma bagam sub masa cand auzeam impuscaturi. Imi amintesc ca a plecat tata sa cumpere un bradutz, si un cadou de craciun , si mama a inceput sa planga ca intarzia. Imi amintesc de masa de craciun care a fost in bezna totala, imi amintesc cum vedeam noaptea trasoare care'mi luminau camera. Imi amintesc cum gaseam gloantze pe strada si le colectionam. Imi amintesc cum a venit bunica-miu la mine si era murdar ca se tarase pe sub masini sa nu fie impuscat. Imi amintesc cum se auzeau tancurile care treceau pe strada.
Ce ma deranjeaza dupa atatzia ani de'atunci???....ma deranjeaza ca cei vinovatzi de moartea atatior oameni n'au fost prinsi, ma deranjeaza ca nimeni nu e acuzat, ma deranjeaza ca iliescu e in libertate, ma deranjeaza ca fostii comunisti ne tzin lectzii de moralitate si ne spun aceeasi poveste cu revolutia, ma deranjeaza ca ne'am batut joc prin "monumentul" din piata revolutiei de martiri, ma deranjeaza ca lumea a uitat. E groaznic.
An de an in perioada asta a anului ne intrebam isteric si obsesiv "cine'a tras in noi 16-22?"...inca n'am aflat, probabil n'o sa aflam niciodata. Probabil niciodata nu se va gasi nici macar 1 vinovat pt moartea "celor peste 1000", desi se cam stie cine a tras.
Toata lumea vrea sa stie adevarul, totzi vrem sa'i scuipam pe bastarzii care ne'au omorat fratzii...din pacate cei care au condus tzara si o conduc in continuare nu vor sa ne dea nume, nu vor sa se faca dreptate. de ce?


ei sunt eroii, ei sunt adevaratii revolutionari, ei merita respectul nostru!


ei au facut cartile. ma intreb cum au ajuns sa conduca tzara nu activist de partid, si amantul zoei ceausescu. de ce nu oameni simpli? oameni care au iesit in strada? de ce nu un muncitor la uzina vulcan sau un student de la universitate?


piatza in care au murit oameni, piata unde primarul bucurestiului vrea sa construiasca cladiri de birouri si galerii comerciale


oare mana aia de gloante cati tineri a pus la pamant?
TZEAPA PT CEI MORTZI, O MARE TZEAPA, CEA MAI MARE TZEAPAComentarii

2007-04-08 07:59
Gopo

Adevarul nu trebuie cautat in birourile Parlamentului Romaniei...ar trebui sa batem la fiecare usa din parlamentul moscovit...si daca nimeni nu vrea sa ne spuna nimic ar trebuie sa mergem la Casa Alba si sa tragem de urechi..pe...toata lumea...dar,libertatea cere sacrificiu!fiecare cetatean care se bucura de libertatea dobandita prin revolutie....i se atribuie un martir si daca stam si ne gandim..sunt mai multi cetateni care se bucura de libertate...trist e ..ca ne bucuram de o libertate ingradita si prost dezvoltata.

2007-11-04 22:49
Vladislav

Mda ... "filozofie" si "cugetare" ce nu trece de simtul comun ... ce sa zic ? Felicitari ... e o realizare


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare