"Tovarasu" de la chiosc...
     media: 0.00 din 0 voturi

24.04.07
11:41
Era noapte, si eu am fost desemnat sa ma duc sa iau "de baut"...am plecat spre chioscu din statize care e non-stop. Ajung...ma salut cu vanzatorul, ca ne cunoastem...cumpar frecvent de la el, si ii las tot timpul cateva mii de lei care ar trebui sa le iau sa-mi zornaie prin buzunare.
Iau 5 beri, 3 sticle de vin, 3 ape, 4 pachete de tzigari, 1 cola. Omu mi le pune pe toate pe tejghea... scot banii, ii platesc, iau restul, evident ii las si lui vreo 4 mii, si ii cer sa-mi dea si o punga...ca n'am cum sa le car...imi raspunde cu zambetul pe buze 5 mii...evident ca aveam nevoie de 2 pungi...deci 10 mii...ma uit la el incruntat...el zambea parca imi spusese vreun banc cu blonde.
Bag mana in buzunar scot 10 mii, ii pun pe tejghea si ii iau p'aia 4 mii...imi da 2 pungi...ma priveste curios ca i'am luat "spaga"...ii arunc un zambet plin de subanteles si plec.

Ma gandeam pe drumul de intoarcere la toate iesirile mele "afara", la toate chioscurile de unde am cumparat si unde vanzatorii imi dadeau pungi sa-mi pun si in cap. Mai mult, daca cumparam 10 beri imi bagau in plasa si o punguta cu alune. "Afara" tzipa dupa tine ca ai uitat restul daca lasi ceva maruntis pe tejghea...Unii stiu sa respecte clientul, si sa-l atraga, altii nu stiu cum sa-l posteasca....si ne mai intrebam de ce nu merge comertul si turismul in romania...
Ma gandesc ca ii las 10 mii in 3 zile numai restul de la tzigari...putea sa fie si el om sa-mi dea 2 pungi gratis, mai mult ca sigur nu trece pungile pe inventar...da omu a preferat sa fie muist...lasa "fratzioare" c'o sa fiu si io muist.Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare