Marinelu si 'ideea fabuloasa'
     media: 0.00 din 0 voturi

24.10.07
03:12
Statea hidosul marinel...si se caca in timp ce cu un os de peste isi scobea dintzii stricatzi. Si cum se caca el, si citea cu ochiul stang basmul greunceanu, si cu ochiul drept aventurile lui habar-n-am i'a venit o idee fabuloasa (nu se putea concentra pe ambele cartzi, ca citeste mai bine cu ochiul drept decat cu stangul) "ia hai sa fac io un referndum" (si'a spus el).
Acum ca'i veni "ideea fabuloasa" a inceput sa'si screme neuronul ala singuratic, imbibat in rom si whisky pt a dezvolta "ideea fabuloasa". S-a scremut el ce s-a scremut, pana cand a simtzit ca e gata gata sa elimine neuronul imbibat in rom si whisky, atunci s'a speriat teribil, dar cum si frica e productiva uneori, si'a tras izmenele (fara sa se mai spele la cachi) a pus mana pe telefon si a sunat-o pe blonda elenusha...o stitzi voi.

Elenusha abea astepta telefonul marinelului, era chiar f aproape de el, era in vizita la muzeul cotrocelu pt a 346-a oara luna asta, nu de alta, da trebuia sa aibe si ea un motiv sa treaca de portile palatului. Noroc ca baselu-marinelu i'a facut abonament de "guest" ca sa nu mai dea atatzia bani pe bilete la muzeu. Baselu marinelu a fost foarte succint: (a nu se intelege ca e semi-anafabet...departe de narator gandul asta) "Elenusho spala-te pe dintzi s-apoi prezinta-te!" si a inchis. Cum a auzit aceste vorbe desucheate, gura elenushei a fost invadata de saliva, ii ploua printre plombe. Imediat s-a dus la toaleta muzeului, (unde are un spatziu special amenajat numai pentru ea, care este tzinut sub lacat, lacat a carui cheie doar ea o detzine), si s'a spalat cu aquafreci cu aroma de mentosane. A luat si o cutie de alifie cu ea, ca cine site cum il prinde pe marinel intr'o dispozitzie buna.

A ajuns imediat la destinatzie, cu titi-caru-ul sepepe-ului (care e cumparata din bani publici, adik bani care au fost gasitzi pe domeniul public, ii uitase cineva acolo). Marinelul o astepta in pragul usii cu un prosop in dungi alb-albastre infasurat in jurul taliei, dar gandul ii era la "ideea fabuloasa" de mai devreme. Elenusha l'a tras un pic de prosop, dupa care a scos din geanta genuncherele, ca sa nu-i ramana urme pe "jenuchi", si a trecut "la aparate" (a se intelege aparate mecanice cu castiguri sub forma de mikshake).

Marinelu-baselu era relaxat complet, se gandea la "ideea fabuloasa". Simtzea gustul proaspat de aquafreci cu aroma de mentosane cum ii inunda tot corpul, de la talie in sus. Finalul a fost unul cat se poate de fericit, rauri de iubire inundandu-i gura elenushei. Exact in acel moment neuronul a inceput sa sclipeasca...in mod normal te-ai gandi ca sclipeste de la aquafreci....dar nu era asa, si-a adus aminte de pungutza cu 20 de milioane de euro care o gasise el insusi pe spatiul public chiar saptamana trecuta.

Dupa ce si-a amintit de banii publici gasitzi chiar de el pe spatziul public i'a tras o caraba elenushei ca incepuse sa-l usture de la prea mult aquafreci. Acum era cu mintea limpede, si cu neuronul sclipitor.
Extraordinar cum ii veneau ideile una dupa alta completand "ideea fabuloasa" de mai devreme....s'a gandit sa cheltuie banii publici gasitzi pe spatziul public organizand deplasari in teritoriu pentru sustinerea referndumului. Intre timp elenusha era intr'un coltz si plangea. Marinelul i s'a adresat : "ia zis fah ce referendum sa fac io?". Elenushei i-au secat lacrimilie instantaneu si i'a venit si ei o "idee geniala"..."Vaporasu' meu fa un referndum despre votul uninominal" (stoarfa s'a gandit ca ar avea si mai mare succes in politica dupa ce si'a etalat suncile unsuroase pe la mamaia in vara ce tocmai s'a incheiat).

Si neuronul marinelului incepu sa faca o lumina verde fosforescenta....EXACT scumpa mea elenusha....vot uninominal!!!! a vrut sa o sarute, da gura elenushei candea a miros de mentosan amestecat cu peshte. A trimis'o in locul ei special amenajat sa se reimprospateze cu aquafreci.
Dupa ce elenusha a plecat satisfacuta de noile oportunitatzi ce-i vor aparea in careiera, marinelu-baselu a pus mana pe telefon si si'a chemat consilierii personali sa discute "ideea fabuloasa".

Consilierii personali i'au zis ca cica legea ar fi deja sprijinita de parliament, dar totusi e o idee SUPER sa-si faca campanie electorala cu banii publici gasitzi chiar de el pe spatiul public. Din moment ce nu-s banii nimanui, si ca el i'a gasit de ce sa nu'i foloseasca in scopuri personale???
Asa ca in secunda 2 milisecunda 34, a pus mana pe telefonul portocaliu si a anuntzat presa, presa a venit in secunda 3, milisecunda 42, si astfel a anuntzat publicul larg, care doarme pe spatziul public, si mananca ce gaseste pe spatziul public, despre "fabuloasa idee".
Cum a auzit minunata veste, publicul larg (care fie vorba intre noi e cam retard) a inceput sa sarbatoreasca, ba mai mult d'atat, catziva publiticieni largi si-au donat copii marinelului, pt a fi crescutzi si educatzi in spiritul lui "pacala si tandala".

Intre timp parliamentul a votat legea, dar referndumu-ul tot s-a tzinut, pt ca a fost o "idee fabuloasa", astfel marinelu-baselu a cutreierat tzara in lung si in lat, si a pupat multzi copii, si s'a imbratzisat cu publiticienii largi de pretutindeni. Chiar daca ar fi putut cheltui banii publici gasitzi pe spatiul public in alte moduri, marinelu-baselu a fost fericit sa vada ca oamenii il iubesc chiar daca "ideile fabuloase", sunt de fapt "idei de kkt"...ca atunci i'au venit.
Si astfel marinelu-baselu a domnit la curtea lui multe mandate d'atunci inainte, cheltuind dupa bunul plac banii publici gasitzi chiar de el pe spatziul public, si avand in continuare "idei de kkt".


Respectiva povestire este fictiune pura, asemanarea personajelor cu persoane reale este una pur intamplatoare. Personajele sunt inventate de narator. Timpul naratorului este timpul sulenar.
Vor urma noi capitole cu personajele de legenda "marinelu-baselu" si "elenusha", dar si cu alte personaje cel putzin "simpatice".Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare