Marinelu si gashca lui geana-san
     media: 0.00 din 0 voturi

26.10.07
16:15
Era dimineatza, marinelu-baselu isi bea ca deobicei cafeaua cu whisky ( a se intelege cafea 25% whisky 75%...deci un fel de spritz) si fuma tzigari aduse pe sub-mana de la "fratzii" moldoveni. Cand la un moment dat l-a "apucat", deci s'a dus la buda sa-si rezolve problemele fiziologice din fiecare dimineatza (a se intelege ca s'a dus sa-l elimine pe necurat). Cum statea el si se juca cu seripisorul de la telefonul mobil (cand se joaca cu serpisorul se uita doar cu ochiul drept, ochiul stang il tzine inchis, si misca din cap in sensul in care se misca serpisorul) a inceput sa sune telefonul....tarlic-tarlic-tarlic ( de fapt avea ton de apel melodia celor de la parazitii numita beat mort) Marinelu-baselu incepuse sa fredoneze refrenul "tata cand m'a conceput, m'a conceput beat-mort, m'am nascut beat-mort..." in timp ce se misca lasciv, si-a amintit ca tre sa raspunda la tel. Era geana-san (i se spune san ca a facut karate cand era mic). Geana-san i'a facut o invitatzie marinelului-basel de a veni la intrunirea gastii lui. Marinelul-basel n'a stiut ce sa faca...sa accepte sau nu, asa ca l'a lasat in "coada de peste" pe geana-san spunandu-i ca se mai gandeste, si a inchis.

Au urmat momente de panica, chiar nu stia ce sa faca...terminase cu necuratu, asa ca a vrut sa paraseasca buda (evident fara sa se spele), cand s'a uitat pe izmene a observat ca necuratul lasase in zilele precedente urme, asa ca a decis sa intoarca izmenele pe dos, s'a imbracat si a parasit buda.

S'a dus sa-si termine spritzul cu cafea, si'a aprins o tzigare de provenientza moldoveneasca, din care a tras cu sete si nesatz. Neuronul imbibat in rom si whisky se zbatea sa gaseasca o solutzie. Deci a urmat procedura standard. A pus mana pe telefon si a sunat'o pe elenusha:
-Da, vaporasul meu
-Ce faci fah? unde esti?
-Uite sunt in vizita la muzeu
-Spala-te pe dintzi s'apoi prezinta-te!
-Imediat vaporasul meu.

Deci elenusha a urmat pasii de baza: a intrat in camera special amenajata pt ea de la muzeu, s'a spalat cu aquafreci cu aroma de mentosan, si apoi a luat'o perpedes spre "vaporasul ei".

Baselu-marinelu o astepta intr'un fotoliu din piele de caprioara si bea whisky la shot. A auzit ca a venit, dar cand a vrut sa se ridice n'a putut, dunga maro de cachi se lipise de fotoliu...dupa mai multe incercari nereusite a renuntzat sa se mai ridice. Elenusha a venit langa el, au vorbit pretz de cateva minute (mai exact 2 minute si 12 secunde), dupa care elenusha a bagat mana in poseta dupa genunchere, dar nu le avea la ea. A luat cateva ziare din maldarul care zacea pe masa si le'a pus sub "jenuchi", si s'a apucat sa se joace cu "viermisorul" marinelului.

Marinelul se gandea ca vrea mai mult in acea dimineatza, asa ca a luat o foarfeca si s'a salvat din capcana izmenelor cu dunga maro. Elenusha s'a ridicat in picioare si brusc se facu intuneric (statea cu spatele la geam). Marinelu-baselu a asezat'o pe elenusha in pozitza lui preferata...pozitzia vaca ( adik capra, da avand in vedere dimensiunile elenushei, am ales un animal care s-o reprezinte mai bine), si a posedat'o animalic, pretz de cateva minute (mai precis 2 minute si 32 de secunde...NIU RECORD). Elenusha nu simtzea nimic, datorita speciei de animale pe care o reprezenta. Marinelu a terminat rapid, si a expediat'o pe elenusha care nu-si dadea seama ce se intampla. Elenusha a plecat mahnita (naratorul a observat'o cand si'o tragea in spatele unui falnic brad cu seful sepepe, care avea un viermisor mai mare, si o facea sa se simta bine pe elenusha).

Neuronul marinelului trezit de la aroma de aquafreci cu mentosan, s-a gandit ca e bine sa se duca la intalnirea gastii lui geana-san, ca sa-l mai vada lumea, si poate cine stie cum face un pact intre brigada lui si brigada lui geana-san.

S-a gandit ca e o ocazie buna sa faca o baie, ca trecuse cam mult timp de cand nu se mai spalase. S-a dus si a dat drumul la apa in timp ce fredona "ionel ionelule nu mai bea baiatule...", apoi a aruncat cateva petale de trandafiri in cada. Shi'a luat sticla de whisky si cele 2 cartzi preferate, care le incepuse in urma cu 4 ani si inca nu le terminase (greuceanu si aventurile lui habar-n-am). A petrecut in cada 1 ora de vis. Apoi s'a imbracat in costumul lui maro, care este preferatul sau pt ca ascundea unele pete, s'a imbarcat in titi-car-ul sepepeului si a plecat la intrunirea bandei lui geoana-san.

Cand a intrat in sala plina de membrii gastii adverse, geana-san le vorbea membrilor...pt scurt timp s'a facut liniste. Marinelu-baselu facea pasi mici, sovaielnici (din cauza sticlei de whisky pe care o terminase pe drum). marinelu-baselu a fost intampinat cu huiduieli sporadice (asta ii placea cel mai mult...sa fie huiduit, pt ca'i crea o aura de mare voievod) s'a asezat in imediata proximitate a lui ilici-mineru' (care sforaia). Un pic mai tarziu a luat cuvantul in fatza gashtii adverse, care-l provoca in continuu. Marinelu-baselu a tzinut un discurs, in care ca deobicei n'a zis mai nimic (gandul ii era la aventurile lui habar-n-am), si in care l-a atacat subtil pe ilici-mineru'(care sforaia in continuare), spre dezaprobarea totala a gashtii adverse. Trebuie mentzionat ca in acest discurs s'a abtzinut sa-i numeasca pe membrii gastii adverse tzigani, gaozari, armeni, impuztitzi etc Apoi marinelu-baselu "haz left tha bilding" insotzit de un reprezentant al gastii advrese evanghelie-care-este. Exact in momentul cand marinelu' iesea pe usa, ilici-mineru s'a trezit, si a inceput sa strige "bai animalule", dar era prea tarziu, marinelu parasise cladirea, apoi ilici-mineru' s'a culcat la loc.

Cand a intrat in titi-car-ul sepepe era fericit si mandru ca a facut o prestatzie frumoasa in fatza adversarilor, si ca l'a intzepat pe fostul sau camarad ilici-mineru'.

Geana-san nu stia ce a urmarit marinelu-baselu... o uniune intre gashti, sau o rafuiala in stil haiducesc.

Marinelu baselu aflat in titi-car-ul sepepe (luat din bani publici gasitzi pe spatiul public) avea parte de conditziile de care beneficiaza fiecare mare-voievod, deci a mai deschis o sticla de whisky sa sarbatoreasca prestatzia frumoasa pe care a avut'o in fatza "dusmanilor de clasa".
In timp ce se plimba prin "targul lui bucur" l'a sunat pe tovarasu lui cel mai bun din banda, poc-poc (ala mic de respira greu) si l'a anuntzat despre prestatzia frumoasa, si l'a invitat la el acasa, la palatu-cotrocelu pt a face un chiolhan cu porci si berbeci la protzap, udat din belsug cu whisky si tot felul de spritzuri. Apoi si'a sunat consilierul personal pt a face rost de niste pipitze, si a invitat totzi membrii marcantzi ai bandei pe care o conduce.

Chiolhanul a tzinut 3 zile jumate, pana cand marinelu-baselu i'a dat afara pe totzi mebrii gashtii ca vroia sa mai citeasca cateva randuri despre aventurile lui habar-n-am.

*Respectiva povestire este fictiune pura, asemanarea personajelor cu persoane reale este una pur intamplatoare. Personajele sunt inventate de narator. Timpul naratorului este timpul sulenar.Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare