Elenutza-ochi-maro
     media: 5.00 din 1 vot

07.11.07
21:56
Elenutza-ochi-maro era fiica mai mica a "marelui voievod" marinelu-baselu. Elenutza mai era numita si "ratzusca cea urata si chiombalie" (a nu se intelege ca era dragutza ca o ratzusca). Elenutza-ochi-maro avea multe calitatzi, era genul de om care se pricepea la toate, dadea si cu fundul, dadea si cu gura, avea si studii superioare (adik avea o diploma obtzinuta la o facultate de 2 lei ), era si fotomodel( nu pt ca ar fi aratat bine), mai nou era si jurnalista (scrisese un mic articol pt un tabloid care se vinde pt ca's "vedete" goale pe prima pagina). Elenuztei-ochi-maro ca si mamei ei, ii placea sa calareasca, si sa fie calarita.
Deci se ramarca cu ochiul liber ca elenutza-ochi-maro era o pasarica plina de "talente si calitatzi".
Elenutza semana foarte bine cu tatal ei (marinelu baselu) la ochi, avea aceeasi privire "inteligenta" care te surprinde din toate unghiurile, si ea citea "aventurile lui habar n-am" si basmul greuceanu in acelasi timp, dar ea ajunsese abea la jumatatea paginii 3...avand doar 26 de ani... avea toata viatza inainte sa termine cartzile.

Sa ne intoarcem un pic in timp...inceputurile

Tatal ei, marele voievod marinelu baselu, o iubea pe elenutza-ochi-maro ca pe ochiul lui stang (adik ala cu care citea mai repede), si a decis sa se implice direct in formarea ei ca femeie de cariera.
La varsta de 7 ani, marinelu-baselu a dus'o pe fiica lui, elenutza-ochi-maro la un specialist prin state. Dupa multe teste specialistul a venit rusinat si infricosat la marinelu-baselu si i'a spus ca fiica lui are un IQ subunitar, adik ca lui ii da cu minus, si ca in urma testelor a reiesit ca elenutza-ochi-maro are 1 neuron si jumatate. Marinelu-baselu care la inceput se speriase, i'a dat o palma specialistului, si i'a spus: "bah gaozare nu stii ce vb, fata mea, elenutza-ochi-maro e cea mai desteapta din familie, ne'a depasit pe totzi cu juma' de neuron". Dupa aceasta victorie evident ca s'a facut praf tzandari cu whisky.
Cand a mai crescut, a dat-o la liceu, a fost ciudat ca ea, elenutza-ochi-maro a fost singura din familie care a reusit sa termine liceul dupa doar 4 ani.
Apoi s'a gandit ca tre sa faca si ea o facultate. Cum meseria de marinel nu prea era potrivita pt o "ratzusca urata si chioamba", marinelu-baselu a decis ca fata lui tre sa faca
relatzii internatzionale-intercomunitare-interrasiale-interumane
. Din pacate elenutza nu prea le avea cu cartea, cititul o obosea teribil, avea o medie de 5 cuvinte/ ora, asa ca nu a reusit sa intre decat la o facultate particulara (desigur cu mari interventzii).
Ea, saraca a incercat sa intre la o facultate de stat, si a incercat sa invetze ceva, s'a straduit micutza 3 luni de zile, si la sfarsitul pregatirii ei s'a laudat in fatza tatalui ei ca a reusit sa citeasca prefatza unei cartzi.
A fost moment de mare sarbatoare in familia "marelui voievod", nici un alt membru al familiei nu reusise sa citeasca o prefatza a unei cartzi in doar 3 luni. Asa ca marinelu-baselu a ras 2 sticle de whisky si 3 de rom.
Elenutza s'a prezentat la examen pt a fi studenta la o facultate "mai de doamne-ajuta". Era plina de entuziasm. A primit subiectele, dupa doua ore reusise sa citeasca 2 intrebari, asta pt ca a cerut 2 exemplare, si intrebarea 1 o citea cu ochiul stang, iar intrebarea 2 cu ochiul drept.
Dupa ce a terminat de citit intrebarile si'a dat seama ca raspunsurile nu se regaseau in prefatza citita de ea. Asa ca si'a luat poseta "shanel", si "telemobilul motorola pink" si a plecat din sala.
Cum a iesit din sala si'a sunat taticul, si a inceput sa planga, spunandu-i ca desi invatzase 3 luni din greu, si reusise ca citeasca prefatza nu a stiut la examen.
Marinelu-baselu a pus mana pe telefon si a sunat la "mai-marele" facultatzii sa'i ceara socoteala. Fiind si pe vremea aia un om extrem de influent, marinelu-baselu a reusit sa obtzina o reexaminare pt elenutza-ochi-maro.
Elenutza-ochi-maro s'a prezentat la reexaminare, din nou plina de entuziasm. "mai marele" facultatzii i'a dat un singur subiect...un tabel pt "X si 0". Elenutza-ochi-maro trebuia sa puna x-urile sa formeze linie, si apoi "mai-marele" facultatzii ar fi completat 0-urile. 3 ore i'au trebuit elenutzei-ochi-maro sa puna 3 x-uri...dupa cum urmeaza: un x la mijloc, in centru, un x in coltzul drepta sus, si un x in coltzul stanga sus. A picat si reexaminarea.
Atunci taticul ei a dus'o la facultatea de relatzii internatzionale-intercomunitare-interrasiale-interumane la o universitate particulara, ca avea el un tovarash acolo. Si dupa 4 ani de" x si 0" elenutza-ochi-maro a primit un carton din hartie reciclata pe care scria "licentziat".
A fost mare veselie in familie, s'au imbatat totzi "ochioshii" de s'au facut muci.

Iesita de pe bancile facultatzii elenutza-ochi-maro era f mandra de ea, se credea cea mai frumoasa, ce mai desteapta, cea mai tare din parcarea de tiruri, avea diploma din carton reciclat, si mai era si fata celui mai "mare voievod" al tzarii.
Marinelu-baselu s'a gandit ca e momentul sa faca niste manevre ca sa aiba si fata lui, elenutza-ochi-maro un job cum se cuvine. Asa ca a angajat'o pe "ratzusca cea urata si chiombalie" la "lux+en" pe un post part-time, dar cu un salariu de cateva mii....nu era normal? firma trebuia sa plateasca prin argintzi multzi onoarea de a o avea angajata pe fiica cea mica si urata a "marelui voievod".
Dupa inca ceva vreme marinelu-baselu a lansat'o pe elenutza-ochi-maro in viatza politica. A fost iar un moment fericit pt toata familia. Elenutza-ochi-maro s'a apucat sa aprofundeze cunostintze politice, si cum altfel decat citind cu mare atentzie afise electorale, numai de culoare portocalie, cu "omul span" pe ele.
De cand a intrat in viatza politica elenutza-ochi-maro a inceput sa creada despre ea ca e o fiintza extrem de inteligenta, ba chiar a vrut sa renuntze sa mai silabiseasca "aventurile lui habar-nam".
Cand a aflat binefacatorul ei, marinelu-baselu de intentzia elenutzei-ochi-maro de a renuntza la cartea pe care toata familia o citise, s'a facut "foc si para" si a batut'o pe elenutza-ochi-maro cu sceptrul domnesc in cap ca sa-i bage mintzile la loc. Din nefericire loviturile aplicate de "marele voievod" i'au omorat elenutzei-ochi-maro jumatea de neuron, pe care l'a vomitat.
Ca sa se razbune pe tatal ei, elenutza-ochi-maro s'a combinat cu baiatul inamicului de moarte al marinelului-basel, cu care si'a tras'o in toate orificiile buco-anale, starnind furia tatalui ei.
Marinelu-baselu, se simtzea vinovat de pierderea jumatatzii de neuron al fiicei lui dragi, si a hotarat sa o ierte pt gestul ei de a se arde cu fiul inamicului lui. A chemat'o pe elenutza-ochi-maro la el la palat si i'a spus ca ii da binecuvantarea sa se arda in toate orificiile buco-anale cu "sobolanul ala mic", dupa care au citit impreuna cateva randuri din aventurile lui habar n-am.
Si uite-asa toata lumea a fost fericita si au trait pana cand au murit.

*Respectiva povestire este fictiune pura, asemanarea personajelor cu persoane reale este una pur intamplatoare. Personajele sunt inventate de narator. Timpul naratorului este timpul sulenar.Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare