Avem nevoie de o noua catedrala???
     media: 0.00 din 0 voturi

01.12.07
12:15
S-a pus piatra de temelie a Catedralei mantuirii neamului! ce griji imi faceam ca nu se va mai face aceasta catedrala, eram extrem de stresat, nu puteam sa muncesc, nu puteam sa fac sex, nu puteam sa dorm, nu puteam sa mananc. Acum ca s'a sfintzit terenul si s'a anuntzat oficial ca se va mai construi o biserica ma simt mult mai bine, sunt extrem de fericit, muncesc cu drag bla bla bla.
Ma intreb obsesiv ce nevoie avem noi de o catedrala? oare 400 de milioane de euro nu s'ar fi putut cheltui in alte scopuri mai "nobile". Adik in scopuri sociale...cantine pt saraci, camine pt copii si batrani, blocuri pt tineri, ajutarea famililor nevoiase, spitale, aparatura medicala performanta in spitale, sau in infrastructura ...dezvoltarea metroului, construirea de pasaje sub/supra terane, parcuri, muzee, teatre, biblioteci, sau in scop economic, fabrici/uzine/combinate, sau investitzi in agricultura, sau-sau-sau. Cred ca de astea avem nevoie acum, nu de biserici si catedrale. Pt ca bisericile si catedralele nu cresc nivelul de trai, nu ne scapa de saracie, de boli, nu ne dau locuri de munca, ele teoretic "hranesc" spiritul.
Aceste biserici sunt construite pt babe senile, care cu un picior in groapa mai spera sa Dumnezeu o sa le ierte pacatele, daca se duc la biserica.

Am vazut de curand la tv imagini de la "inaugurarea" unei biserici d'aici din cartier. M'am ingrozit. Mii de bebe fanatice s'au impins sa intre in biserica pana au rupt usile, apoi s'au batut pe mancare, si pe aghiasma. Explicatzia ar fi fost : atunci cand se inaugureaza o biserica femeile pot sa intre in altar, si li se iarta toate pacatele:))))) Adik dupa ce s-au impins, s'au tras de par, s'au injurat, au rupt usile, s-au batut pe 3 sarmale, vor fi izbavite si vor ajunge in rai. Imi vine sa rad, si sa plang in acelasi timp. Chiar suntem un popor de dobitoci.

Decizia construirii catedralei mantuirii neamului a fost luata de politicieni si de preotzi, adik de catre niste hotzi si talhari, nu mai intru in detalii, probabil stitzi si voi lucrurile astea. Chiar daca oamenii politici nu ar fi vrut construirea acestei "minunatzii" n'ar fi putut afirma lucrul asta, pt ca si'ar fi pus "enoriasii" in cap, si nu i'ar mai fi votat nici dreaq. Clerul normal ca vrea o noua catedrala, astfel le intra mai multzi banutzi in buzunare.
De ce Dumnezeu nu'i trazneste pe acesti fanfaroni, pe acesti mizerabili, pe acesti ipocritzi, pe totzi preotzii care imbracatzi in sutana baga mana in buzunarele romanilor amaratzi, si apoi fac pe trimisii domnului. Ei traiesc in continuare, au o viatza imbelsugata, bani, masini, vile. In timp ce noi muncim ca sclavii pe plantatzie ca sa-i imbogatzim pe ei. Ma intreb uneori de ce nu's pedepsitzi preotzii, de ce sunt lasatzi sa pacatuiasca, ei care ar trebui sa fie curatzi ca lacrima???Oare asa va fi si pe lumea cealalta?
Cu ce ne ajuta biserica ortodoxa romana ? ok noi cotizam la biserica si ce primim in schimb? catedrale, biserici, preotzi hotzi si pungasi.

In concluzie...io consider ca aceasta catedrala nu este o prioritate , sunt bani aruncatzi pe geam, banii mei si ai vostrii. Teoretic noi muncim pt un viitor mai bun, pt ca urmasii nostrii sa traiasca mai bine, aceasta catedrala nu ne ajuta sa ne indeplinim scopul. Dar asa e romanul...face cruci si moare de foame.Comentarii


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare