Eroii nu mor niciodata???
     media: 0.00 din 0 voturi

19.12.07
22:34
Ba mor...incet si sigur. Intr'o romanie care se zbate in neputintza, intr'o romanie fara nici un viitor, intr'o romanie in care banu' conteaza si valorile umane sunt date uitarii, intr'o romanie fara pic de moralitate, educatzie si bun simtz....din pacate orice moare...
Eroii mor si ei, din cauza noastra, a majoritatzi, a gloatei, care a ajuns insensibila si impasibila, gloata care in 18 ani de libertate a invatzat sa fure, sa desconsidere, sa umileasca, sa smechereasca, sa calce peste cadavre.
In fiecare an, in decembrie, ne aducem aminte....ne prefacem ca ne pasa...dar de fapt ne doare'n pula. N'ar trebui sa treaca nici macar 1 zi fara se ne gandim la cei care au murit ca noi sa traim liberi, au murit ca noi sa ascultam gutza si salam, au murit ca noi sa ne cumparam conversi si sa vb la mobile, au murit ca noi sa mergem in mall si sa ascultam muzica pe mobil, au murit ca noi sa o ducem mai bine. Nu intereseaza decat pe catziva...si e regretabil.
Oricum si dupa aceasta insemnare tot nu va interesa pe nimeni, probabil vetzi zice: "uite-l si pe tristu asta ce sufera, da frate drumu la niste salam" sau vetzi zice "da! are dreptate" si va vetzi continua viatza in indiferentza.
Acum 18 ani cateva mii de tineri si'au sacrificat viatza pt binele nostru...daca ar fi stiut cum va ajunge romania in 2007 sigur se duceau acasa, nu mai manifestau impotriva represiunii.
Iata ca dupa 18 ani avem parte tot de represiune, dar in alta forma. In 18 ani tzara asta s'a dus pe pula (desigur si cei 50 de ani de comunism au contribuit la asta). tzara s'a vandut pe bucatzele investitorilor straini, care au varsat in conturile politicienilor comisioane in valoare de milioane de euro. Politicieni care ne sfideaza in fiecare zi, politicieni care se pisa pe noi, politicieni care ne rad in fatza, politicieni carora li se rupe de noi, de nevoile si problemele noastre....si noi ca un popor de sclavi si dobitoci ce suntem facem campanii de sustzinere a presedintelui-jucator, presedinte care N-A FACUT NIMIC PT NOI. Presedinte care are nerusinarea sa numeasca oameni care muncesc si contribuie la salariul lui si la salariul tuturor nenorocitzilor din clasa politica ..tzigani, gaozari, pasarici....sau in alte moduri.
Vai ce nedreptate i s'a facut "domnului" presedinte, vai saracu de el...da voua cate nedreptatzi vi se fac in fiecare zi dobitocilor? sau...."domnului" presedinte ii pasa in vreun fel de voi? ii pasa vreunui politician de voi?...poate de banii vostrii, dar in nici un caz de voi. Cat de prosti suntetzi sa nu vedetzi asta?

Actualul presedinte al romaniei impreuna cu 2 partide politice ne'au promis acum 3 ani ca vom trai bine, ne'au promis ca ne vor ajuta, ne'au promis multe...n'au facut nimic, au iesit in evidentza in schimb, prin rasism (il presidente), prin atacuri virulente intre ei, adik bataie pe ciolan, prin chiolhanele prezidentiale din restaurante, si prin fiica presedintelui care este mondena pe banii nostrii, si care isi cumpara masini de zeci de mii de euro tot din munca noastra. SI VOI CA PROSTII II VOTATZI, SI II VETZI VOTA DIN NOU LA ANUL.
F bine ducetzi-va si exercitatzi-va dreptul constitutzional, votatzi pe cine vretzi, oricum e tot aia, dar ganditzi-va macar 5 secunde la cei care au varsat sange pt tzara asta, ganditzi-va la viitorul copiilor vostrii, ganditzi-va la parintzii vostrii batrani si bolnavi care stau la coada la medicamente, care n'au bani de mancare si de intretzinere, si care mor prin spitale ca nu'i baga nimeni in seama. Daca nici la asta nu va putetzi gandi, daca si aici putetzi fi indiferentzi, daca si de asta va doare-n pula, ma pis pe voi, nu mai am nimic de zis....ne meritam soarta!

De 18 ani alegem in fruntea tzarii niste talhari, niste incompetentzi, niste nenorcitzi care mai mult ca sigur nu ne vor binele, pe care'i hranim din banii nostrii muncitzi cu greu, oare asta au vrut "eroii"??? oare asa trebuie sa se intample?
Dupa 18 ani de cand libertatea a fost castigata prin sangele eroilor nu am aflat cine i'a omorat, nu a fost gasit nici un vinovat pt moartea a mii de oameni, dar noi il simpatizam in continuare pe tovarasu ilici ca e de gasca...doar si'a tras blog. Cum e posibil asa ceva?
Uneori nici nu stiu cum sa etichetez astfel de fapte...ma gandesc ca nu e indiferentza, ma gandesc ca e prostie, cretinitate, dobitocenie. Ma gandesc ca unui caine daca ii dai un picior sare sa te muste sau fuge, si a 2-a oara cand te vede te latra sigur, daca nu te si musca....noi de 18 ani primim suturi, si totusi n'am muscat pe nimeni ....nici macar n'am latrat ( daca nu intelegetzi comparatzia sa-mi zicetzi sa va fac o schema si sa v'o trimit prin bluetooth).

In concluzie....despre eroi...cinste lor! despre romani...desteptatzi-va in pm odata, nu mai dormitzi pe voi, deschidetzi ochii si punetzi neuronii in miscare, judecatzi macar cat cainii, daca mai mult nu putetzi, si NU-I UITATZI NICIODATA PE EROI!!!!!

Probabil nici aceasta insemnare nu va schimba nimic, cum n'au schimbat nici cele din trecut, probabil nici macar nu va fi citita pan la capat...de ce'ar fi? romanii sunt isterizatzi de cumparaturi si facut sarmale sa crape'n ei de craciun....nu dau 2 bani pe eroi...ce eroi? care eroi? despre ce eroi e vb aici domne?
Probabil voi primi cateva mesaje de contestare de la tot felul de frustratzi care se identifica in randurile de mai sus, care vor incerca sa-mi explice cat de bun e basescu, si ce bine e ca avem libertatea de a alege, ma vor face pe mine indiferent ca nu merg la vot, sau ma vor face rasist ca iau in deradere numele lui salam....e previzibil. Nu va mai pierdetzi timpul...poate avetzi altceva mai bun de facut.
Sunt impacat cu mine ca mi'am facut datoria de roman, ca macar am incercat....

PS: dupa ce'am terminat de scris mi-am amintit ca am avut o insemnare despre revolutie si eroi si anul trecut, am cautat'o in arhiva, si o gasitzi AICI . Curioasa coincidenta a fost ca acea insemnare a fost scrisa tot pe data de 19.Comentarii

2007-12-19 22:54
capella

la revolutie eram student la Cluj...
un coleg de-al meu are acum statuie peste drum de libraria universitatii...
eram ca un vulcan, fara nicio limita,fara nicio teama...
intamplarea a facut sa nu ajung erou...

si nu regret.
acum stiu ca tot ce e in afara fiintei :societate, stat, biserica...
e doar bataie de joc...
urme am multe...
un mare filosof roman a spus, aproape de moarte:numai un tampit ca mine putea sa faca douazeci(?) de ani puscarie politica pentru acest popor.
asta dupa ce a apucat sa traiasca post revolutie...

ai dreptate,am dreptate.si la ce ne foloseste?


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare