Cei mortzi in revolutie sunt eroi, cei ranitzi sunt degeaba??
     media: 5.00 din 1 vot

21.12.07
13:15
Familia unui revolutionar clujean este nevoita sa suporte costurile tratamentului lunar, care se ridica si pina la 4.000 de lei, in ciuda gratuitatii prevazute de lege.
Ciuruit de gloante in 24 decembrie 1989, clujeanul Mircea Emilian Rusu se zbate in prezent intre viata si moarte pe patul unui spital din Cluj-Napoca, unde medicii i-au mai dat cel mult trei luni de viata. Dupa 18 ani de chinuri, in care clujeanul a suferit peste 30 de interventii chirurgicale pentru refacerea picioarelor care au fost atinse de 17 gloante trase de o arma automata, lasindu-l fara masa osoasa in zona membrelor inferioare, Mircea Rusu nu mai are putere nici macar sa scrie pe o foaie de hirtie cum s-a intimplat tragedia care i-a schimbat viata.
Mircea Emilian a fost impuscat in seara zilei de 24 decembrie 1989, in Piata Cipariu din Cluj-Napoca, in timp ce se afla in masina personala si se indrepta catre Trustul de Constructii, unde era student stagiar. Avea atunci 30 de ani si era absolvent al Facultatii de Constructii Civile si Industriale. „A fost ciuruit - 17 gloante i-au strapuns ambele picioare, de la briu in jos. Unele gloante au trecut prin carne, altele i-au zdrobit osul. Toate oasele picioarelor i-au fost distruse complet. Picioarele lui i-au fost rana vie“, isi aminteste tatal sau, Vasile Rusu, acum in virsta de 78 de ani.
Ranitul a fost internat de urgenta in cadrul Spitalului Militar din Cluj-Napoca, unde, conform unei adeverinte eliberate de spital, la externare i-a fost recomandat un tratament de specialitate in cadrul unui spital de profil ortopedic. „Mi-au spus ca nu mai au ce sa-i faca. Daca nu il duc undeva in strainatate, moare“, isi aminteste tatal lui. Cu eforturi, acesta a reusit ca in februarie 1990 sa-l interneze in Clinica de Chirurgie a Ludwig Maximilians Universität München. Aici a fost tratat pentru pseudoartroza defectuoasa infectata extinsa, timp de trei ani si jumatate, prin intermediul unor proceduri speciale care puteau fi realizate doar la München. „Ii taia din spate si ii reconstruia picioarele. Am apelat la Serviciul de Ajutorare Maltez, la Crucea Rosie din Germania. Din Romania nu m-a ajutat nimeni cu nimic, nici macar cu un ac“, isi aminteste tatal sau, care este de profesie arhitect proiectant.

*Articolul integral il gasitzi aici

Cum ziceam....nu intereseaza pe nimeni, de mortzi, de ranitzi, de oameni cu viatza distrusa in urma revolutiei.
E revoltator...unii care au avut pile si relatzii si'au scos certificate revolutionare si au avut beneficii de pe urma asta, si de fapt ei au stat in fotoliu si s'au uitat pe geam la ce se intampla pe strada, si altzii care au fost ranitzi, si care au avut de suferit nu au primit nimic. Vietzi irosite. O mare bataie de joc.
Nu stiu cum mai poate trai tatal lui, nu stiu cum nu se duce sa le ia gatul bastarzilor...lui ilici, lui petre roma, lui sergiu nicolaescu , si tuturor " MARILOR " revolutzionari care au iesit in fatza atunci, care ne'au chemat in strada ca sa ne jertfim, ca ei sa puna mana pe ciolan, care i'au tratat cu dispretz si rupere de pula pe cei care au avut de suferit.
Sper ca macar pe lumea cealalta bastarzii sa fie judecatzi pt faptele lor daca pe lumea asta n'au platit .
Presupun ca nimeni nu a fost gasit vinovat pt cele 17 gloantze care i'au nenorocit viatza acestui om.
Normal ca bani de medicamente si tratamente nu se gasesc pt astfel de oameni, pt oamenii simpli...bani pt medicamente si tratament prin strainatate se gasesc pt liana stanciu, pt aia de la dansez pt tine, si pt alte vedete de 2 bani, care n'au facut nimic pt romania.
MULTUMIM DIN SUFLET MARILOR NOSTRII CONDUCATORI! lasatzi oamenii sa moara si va uitatzi sfidator din masinile voastre luxoase, si din vilele voastre de milioane de euro. Sa ardetzi in iad spurcatzilor.

Zdreantza de raduleasca si cu zdreantza stupize-stupize de ce nu strang fonduri pentru victimele revolutziei? de ce nu strang fonduri pt oamenii care au suferit ca ele sa suga pula patronilor de posturi tv? Doar vedetele de 2 bani si copii lor merita compasiunea noastra? Iar mi'e scarba de tzara asta de cacat!
Sunt convins ca asta nu e un caz izolat, cred ca sunt sute de astfel de cazuri, daca nu mii...totusi nu intereseaza pe nimeni....si in 18 ani n'a interesat pe nimeni....ii lasam sa moara, si pe urma o sa transmitem condoleantze familiei.
Pan la urma urmei cine sunt io sa judec? un tanar idealist care inca mai spera ca tzara asta de kkt se va indrepta vreodata intr'o directzie normala si fireasca. Ar trebui sa nu-mi mai fac iluzii degeaba si sa plec odata din mizeria asta de tzara....

Tovarase ilici de ce nu comentatzi asta pe blogul dumitale? dumneata in calitate de "primul revolutionar al tzarii" ar fi trebuit sa fii cel care ii ajuta pe acesti oameni, si care le apara drepturile. Asta ar fi fost normal daca revolutia ar fi fost pe bune, nu organizata de dumneavoastra impreuna cu securitatea si armata. In mod normal, intr'o tzara civilizata, cu oameni puternici, (nu mamaligi) dumneata , tovarase ar fi trebuit sa fii de mult la 2 metri sub pamant. De fapt ar fi trebuit sa fii rupt in mii de bucatzi si aruncat la canal, jigodie ce esti!

RESPECT MIRCEA RUSU, RESPECT PARINTILOR LUI!

DISPRETZ, URA, SCARBA SI MUIE TUTUROR VINOVATZILOR DE SITUATZIA IN CARE A AJUNS ACEST OM!Comentarii

2008-02-25 22:10
octavian brezean

Problema din pacate nu este cauzata de irationalitate impacata de ignoranta si nesimtire pe cat ce oameni sunt deasupra capului nostru si cum s-au nascut ei.
Trist, dar adevarat, traim in locul unde poti muri linistit in vazul lumii ca nimeni nu arunca o privire, de ajutor nu mai discutam. Chiar nici cei ce sunt insarcinati sa se ocupe.
Atat timp cat nu sta unul cu maceta deasupra gatului nimeni nu misca un deget.

Povestea asta imi aduce aminte de "Somnul ratiunii naste monstri".

2008-11-25 21:00
sunt

Dupa ce un om adevarat moare realizam ce a fost . Pacat :|


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
Termeni si Conditii de Utilizare